L’Estany de l’Orri

orri01

Dificultat: fàcil. · Desnivell: 180 m. · Durada: 1h. 30min.

Aproximació en vehicle: per la N-260 en direcció a la Seu d´Urgell, un cop passat Martinet ens desviem a la dreta per la carretera que va a Lles. Continuarem fins a Cap del Rec on aparcarem.

0 min. A l´esquerra del refugi començarem el camí que surt paral.lel al rierol. Als 5 min. Trobarem una pista que en 0,5 km. ens durà a l´altre banda del rierol fins a una cruïlla on anirem a la dreta al peu d´un prat en pendent. Seguirem en direcció N. per una pista antiga i desprès, a la dreta per un caminet fins trobar la pista principal que puja al Refugi del Pradell, (20 min.) que deixarem a l´esquerra pujant en línea recta per un camí ample que més tard s´estretará.

35 min. Deixarem a la dreta una drecera que va a la Tossa Plana i molt aviat arribarem a l´Estany de l´Orri, mig amagat entre grans blocs de pedra. (45 min.)
Per tornar farem la volta al llac per la cara nord. Per la banda de ponent trobarem un torrent i uns prats: el camí comença aquí, a l´esquerra, vora el torrent fins a la pista del Pradell, la prenem a l´esquerra fins retrobar el camí per on hem pujat: a partir d´aquí el recorregut segueix per el mateix de la pujada.